7100 Szekszárd, Pásztor u. 8.   TEL.: +36 74 528 880

Intelligent Mobility

A KÖZLEKEDÉS ÚJRAÉRTELMEZÉSE

INTELLIGENT MOBILITY

Képzelje el, ahogy magabiztosabban, kényelmesebben, és a környező világgal nagyobb összhangban halad az utakon. A Nissannál az Intelligent Mobility az innovációt három irányból közelíti meg: az autók meghajtása, vezetése és közösségi integrációja által. Az autóktól, amelyek maguktól elfuvarozzák a parkba, az autópályákig, amelyek töltik az elektromos autókat menet közben. Ez a jövő, testet ölt a Nissanban.

NISSAN INTELLIGENS VEZETÉS

EGYÜTT UTAZUNK

Az autója hamarosan képes lesz kiszűrni a stresszt a vezetésből, hogy csak az öröm maradjon. Képes lesz magától Önért menni, erős forgalomban navigálni és parkolóhelyet keresni. Ráadásul egyetlen gombnyomással visszaadja Önnek az irányítást. Arra is képes lesz, hogy kommunikáljon a többi autóval és a gyalogosokkal. A Nissan a fejlett automatikus vezetést teszteli a közutakon, ami azt jelenti, hogy ez a forradalmi vezetési élmény már karnyújtásnyira van.

AZ ÚJ NISSAN LEAF MINDEN VEZETÉST ÉLVEZETESEBBÉ TESZ

Az új Nissan Intelligent Mobility technológiákkal az új Nissan LEAF átveszi a vezetési feladatok egy részét, így Ön megszabadulhat a stressztől, és élvezheti az utazást. Az autópályán a ProPILOT automatikusan tartja a tempót a forgalommal, így a reggeli ingázás is kellemesen indítja a napot. A Nissan Intelligent Mobility számára a szűk parkolóhelyek sem jelentenek kihívást. Egyszerűen nyomja meg a ProPILOT Park gombot, és nézze végig, ahogy a LEAF könnyedén begurul a parkolóhelyre.

ÚJ NISSAN INTELLIGENT MOBILITY TECHNOLÓGIÁK

PROPILOT PARK
Tartsa nyomva a ProPILOT Park gombot, és az autó átveszi a kormányzást, gyorsítást, fékezést és váltást, hogy automatikusan beálljon a parkolóhelyre.

INNOVÁCIÓ, AMELY AZ ÖN OLDALÁN ÁLL

Már most is vezethet olyan Nissanokat, amelyek a technológiájuknak köszönhetően olyanok, mint egy gondoskodó partner, és néhány esetben még segítenek Önnek a baj elhárításában is. Az olyan intelligens funkciók, mint a közbelépéssel kiegészített Holttér-figyelés, csak egyike a Biztonsági Pajzsban foglalt technológiák széles kínálatának.

A Nissanok funkciói azt is lehetővé teszik, hogy folyamatosan kapcsolatban legyen a világgal.

INTELLIGENS TELJESÍTMÉNY

EGYÜTT ELEKTROMOSSÁ ALAKÍTJUK

A világ piacvezető elektromos járműveként az új Nissan LEAF újradefiniálja a teljesítményt. A LEAF szinte minden autót lehagy a kezdővonalon a 100%-ban azonnal rendelkezésre álló nyomatékkal – mindezt zéró emisszió mellett. Bizonyíték arra, hogy a fenntartható közlekedés nem jár a vezetés élményének feláldozásával. A Nissan piacvezető pozíciója az elektromos járművek piacán azt eredményezi, hogy kibővítjük a zéró emissziós járműveink választékát, amellyel világszerte egyre több ember számára biztosítja a tiszta, halk teljesítmény élvezetét.

A NISSAN INTELLIGENT MOBILITY IKONJA

A vállalat által a Nissan Intelligent Mobility keretében felvázolt jövőkép megtestesítőjeként az új LEAF teljes megújuláson esett át, hogy nagyobb hatótávolságot, dinamikus dizájnt, továbbfejlesztett vezetéstámogató technológiákat és fokozottabb összekapcsolhatóságot nyújtson.

NAGYOBB IRÁNYÍTHATÓSÁG, KEVESEBB STRESSZ

Az e-Pedal szórakoztató és egyszerű vezetést kínál, mivel csak a gázpedált kell használni az indításhoz, gyorsításhoz, lassításhoz és megálláshoz. Az azonnali gyorsításhoz nyomja le a gázpedált. Emelje fel a lábát, és az e-Pedal úgy fog reagálni, mintha rálépett volna a fékre – lelassítja az autót, és akár teljesen meg is állítja azt.

AZ EV ÚJ FORMÁJA

A Nissan EV új formája az elektromos meghajtás előnyeit, mint az azonnali nyomaték és halk vezetés kombinálja a hagyományos meghajtással, így sosem kell aggódnia az akkumulátor töltésén. A 100%-ban elektromos motormeghajtásos-rendszer átveszi a Nissan LEAF által tökéletesített EV technológiát, és hozzáad egy benzinmotort, ami elektromos áramot hoz létre, így még messzebb juthat.

AZ IZGALOM KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓJA

A Nissan az ABB FIA Formula E bajnokág ötödik szezonjában csatlakozott, mely 2018 decemberében kezdődött. A globális, teljesen elektromos versenysorozat az azonnali gyorsítás és az agilis kezelés élményének tökéletes kifejeződése, amely a Nissan zéró emissziós vezetésének középpontjában áll.

NISSAN INTELLIGENS INTEGRÁCIÓ

TÁMOGATJUK EGYMÁST

Az összekapcsolt sofőrök, autók és közösségek ökoszisztémája a tiszta és biztonságosabb világ kulcsa. A Nissan központi szerepet játszik abban, hogy meghatározza, hogyan fognak kinézni a jövő útjai, az önvezető autóktól a forgalomirányítási rendszereken át az autómegosztásig. A SAM (Seamless Autonomous Mobility – zavartalan autonóm mobilitás) például egy olyan rendszer, amelynek révén az önvezető autók minden utazással okosabbak lesznek. A rendszer emberi mobilitáskezelőket használ arra, hogy segítsék megoldani az önvezető autóknak a váratlan helyzeteket, például útépítéseket, majd megosztja a tanultakat a rendszer többi autójával – így az emberi és a mesterséges intelligencia közösséget alkot az úton.

ELEKTROMOS AUTÓ TÖLTŐÁLLOMÁSOK

A töltőinfrastruktúra vezetőjeként a Nissan több mint 4700 gyorstöltővel rendelkezik Európában, és a töltőállomások száma 2020-ra az előrejelzések szerint eléri az 5700-at. A Nissan elkötelezett amellett, hogy a fenntartható vezetés a lehető leginkább hozzáférhető legyen, és együttműködő partneri kapcsolatra törekszik fejlesztővállalatokkal.

AUTÓ A HÁLÓZATRA

A Nissan az „autó a hálózatra” (V2G) rendszer hatékonyságát teszteli különböző európai városokban, mielőtt bevezetné egész Európában. A megújuló energia elérése mellett az autósok a hálózatra csatlakoztathatják elektromos autóikat a kedvezményes díjszabású időszakok alatt, és felhasználhatják az autó akkumulátorában tárolt energiát az otthonukban, vezetés közben, vagy akár értékesíthetik is a hálózat felé.

KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK